Kontakt
Finn riktige NKT-kontakter for din region her.

Alexander Kara tiltrer stillingen som administrerende direktør i NKT.

19. mar. 2019

I mars 2019 utnevnte styret i NKT Alexander Kara til konsernsjef og administrerende direktør i NKT. Alexander Kara er en internasjonalt erfaren leder i kraftdistribusjonsindustrien, med inngående markedskunnskap og teknologisk innsikt, noe som vil styrke NKTs posisjon som en sterk samarbeidspartner i sine sentrale markeder ytterligere.

Portrait shot of NKT CEO Alexander Kara
Alexander Kara begynte i NKT 1. august 2019. Han er 58år,  tysk og sveitsisk statsborger kommer fra ABB og en stilling som Senior Vice President, HUB Business Unit Manager CSE, High Voltage Products med ansvar for alle ABB høyspennings produktanlegg og markeder i Sentral- og Sør-Europa. Han har siden 1987 har hatt flere sentrale stillinger i ABB, noen med globalt funksjonsansvar. Fra 2012 til 2014 var Alexander Kara sjef for ABBs globale kraftkabelvirksomhet i Karlskrona, Sverige, nå eid av NKT. 
I mars sa styreleder, Jens Due Olsen:
Med utnevnelsen av Alexander Kara til ny administrerende direktør i NKT, har vi funnet den rette profilen for å styrke strømkabelvirksomheten ytterligere og posisjonere oss enda bedre til å dra nytte av den grønne energitransformasjonen og vekstmulighetene i markedene våre. Alexander har 30 års internasjonal forretnings- og driftserfaring innen vår bransje. 
Alexander Kara sier:
Jeg er spent og fornøyd med å ta ledelsen for NKT og aktivt delta i utviklingen og veksten av NKT. Jeg brenner for kraftkabelbransjen, og gleder meg over å bli markedsleder innen DC strømkabelteknologi.

NKT Nyhetsbrev

Registrer deg nå for vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert.

Følg oss

Rettferdig, bærekraftig - og ansvarlig
  • Image of europacable logo
  • Image of ecovadis logo
  • Image of Endorser Logo
Loading...