Kontakt
Finn riktige NKT-kontakter for din region her.

NKT kjører alle strømkabelfabrikker med fornybar energi og sparer over 48,000 tonn CO2 årlig

23. jun. 2020

NKT forsyner nå sin strømkabelproduksjon med elektrisitet fra fornybar energi. Dette reduserer CO2-utslipp fra energiforbruk med 66 %. For NKT er bruk av grønn energi et trinn for å støtte global overgang til fornybar energi ved å redusere karbonavtrykket av sine kraftkabler.

Asnaes
Kraftkabler er viktige komponenter i det sammenkoblede strømnettet som er avgjørende for suksessen med den globale overgangen til fornybar energi, og som en ledende kabelleverandør fortsetter NKT å redusere miljøpåvirkningen i sin portefølje. Bedriften produserer nå sine strømkabler på elektrisitet som lages av fornybar energi. Dette reduserer CO2-utslippene fra bruk av energi og drivstoff for kabelleggingsfartøyet NKT Victoria. For NKT er CO2 reduksjonen på 66 %, sammenlignet med forrige år, noe som sparer mer enn 48,000 tonn av CO2 årlig – likt årlig strømforbruk for 8,148 hjem.
"Vi tar vårt ansvar alvorlig som en nøkkelbidragsyter til infrastrukturen som behøves for en grønn endring. Å drive produksjonen vår på grønn elektrisitet er nok en milepæl i vår ambisjon om å redusere vårt karbonavtrykk for å sikre at utviklingen av de globale strømnettene er basert på teknologier med det laveste miljøavtrykk som mulig", sier Alexander Kara, president & adm. dir. i NKT.
Endringen i energitilførselen har blitt gjort gjennom lokale avtaler som bekrefter at strømforsyningen kommer fra fornybare energikilder for NKT produksjonssteder i Tyskland, Danmark, Sverige, Norge, Polen og den Tsjekkiske republikk.

Økt fokus på bærekraftige strømkabelløsninger

NKT har et konstant fokus på å redusere miljøpåvirkningen av driften og løsningene som en naturlig del av å være i sentrum for overgangen til fornybar energi. 
Som en bedrift som har ansvar for EUs bærekraftmål og med et klart syn på å bidra til overgangen til en fremtid som drives av fornybar energi reduserer vi konstant vår påvirkning på miljøet. Jeg er veldig glad for at vi nå reduserer våre
CO2-utslipp vesentlig og vi vil fortsette å drive vår forretning på en bærekraftig og ansvarlig måte, sier Alexander Kara. 
For NKT er overgangen til grønn elektrisitet en del av serier med dedikerte initiativer som har som mål å redusere karbonavtrykket for strømkabelløsningene, noe som bidrar til en global energiforandring. Andre tiltak inkluderer resirkulering av materialer som XLPE og metaller fra kabelproduksjon og dedikerte prosjekter for å øke energieffektiviteten i kabelproduksjonen. I tillegg eier og bruker NKT NKT Victoria, som er det mest bærekraftige kabelleggingsfartøyet innen offshore industrien. 
Pelle Fischer-Nielsen
External Communications Officer
Pelle Fischer Nielsen

NKT Nyhetsbrev

Registrer deg nå for vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert.

Følg oss

Rettferdig, bærekraftig - og ansvarlig
  • Image of europacable logo
  • Image of ecovadis logo
  • Image of Endorser Logo
  • 01_Copper Mark_logo_RGB_Primary.png
Loading...