Kontakt
Finn riktige NKT-kontakter for din region her.

NKT når milepæl i resirkulering av kraftkabler

21. okt. 2021

Som det første kabelprodusenthar NKT med hell gjenbrukt alle materialer fra mellomspentog høyspentkabler. Denne prestasjonen er et gjennombrudd i selskapets reise mot null avfall.

Image of recycling cable drum
Resirkulering av kabler er et viktig skritt for å redusere miljøbelastningen fra kraftkabelindustrien, og NKT setter nå nye standarder ved å gi kabelskrap et nytt liv i nye produkter. Etter et samarbeid med den norske resirkuleringsspesialisten KMT AS, blir skrapmaterialer fra NKTs produksjon nå omgjort til blomsterpotter, kabeltromler og byggevarer.
- Vi har tatt et betydelig skritt for å redusere miljøpåvirkningen av våre kraftkabler ettersom vi nå har utviklet en prosess som gjør det mulig for oss å gjenbruke kabler 100%. Dette er resultatet av et langsiktig fokus på å styrke vår resirkulering og avfallshåndtering for stadig å redusere vårt karbonavtrykk, sier Anders Jensen, konserndirektør og teknologisjef.
Åpen og lukket gjenvinning er prosessen hvor avfall samles inn, resirkuleres og produseres for å lage noe nytt. Avfallet gjør en hel sirkel uten å ha en negativ innvirkning på miljøet.
Banebrytende resultat
I 2021 solgte NKT sitt spesialiserte resirkuleringsanlegg til KMT og startet et partnerskap for å ta resirkulering av kabler til neste nivå ved å løse utfordringene ved resirkulering av blandet avfall bestående av 30 forskjellige materialfraksjoner som har vist seg å være vanskelige å resirkulere.
Dette er et gjennombrudd mot en grønnere verden gjennom mer miljøvennlige prosesser. Ved å finne en løsning på utsortering av alle kabelens bestanddeler oppnås full resirkulering, vi har med hell bevist at metaller og plast kan gjenbrukes i andre industrielle applikasjoner.
For NKT er neste trinn å øke de resirkulerte volumene til å omfatte produksjonsskrap i intern og ekstern resirkulering. NKT har en langsiktig ambisjon om å ha null avfall og streber etter å beholde alle produkter og materialer i bruk så lenge som mulig ved å gjenbruke, videreselge eller resirkulere så mye produksjonsmateriale som mulig.
Pelle Fischer-Nielsen
External Communications Officer
Pelle Fischer Nielsen

NKT Nyhetsbrev

Registrer deg nå for vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert.

Følg oss

Rettferdig, bærekraftig - og ansvarlig
  • Image of europacable logo
  • Image of ecovadis logo
  • Image of Endorser Logo
  • 01_Copper Mark_logo_RGB_Primary.png
Loading...