Kontakt
Finn riktige NKT-kontakter for din region her.

NKT skal styrke lokale strømnett i Norge med høyspenningskabelanlegg

28. jun. 2018

NKT har vunnet totalentreprisen på to høyspenningskabelanlegg som skal sikre strømforsyningen til regionene Hedmark og Oppland.

NKT flaf flying in the wind with grey sky
NKT er tildelt totalentreprisen på to sett av ekstruderte kabelanlegg på 145 kV AC (vekselstrøm) for Mjøsprosjektet i regionene Hedmark og Oppland. Her skal strømnettoperatøren Eidsiva Nett AS oppgradere nettet og trygge strømforsyningen og leveringssikkerheten i regionen rundt Mjøsa. For NKT omfatter den norske totalentreprisen design, konstruksjon, produksjon, installering og ferdigstillelse av kabelforbindelsene i innsjøen med en total kabellengde på 35 kilometer.
Vi har stor erfaring fra flere prosjekter i Norge og ser frem til å få delta i den kontinuerlige utviklingen av det norske strømnettet. Mjøsprosjektet sørger for leveringssikkerheten i regionen og støtter integreringen av fornybar energi i Norge, sier Andreas Berthou, Executive Vice President og Head of HV Solutions i NKT. 
Kablene skal etter planen produseres ved NKTs anlegg i Karlskrona i Sverige i løpet av 2018, ettersom prosjektet planlegges ferdigstilt i 2019. For Eidsiva Nett AS sikrer totalentreprisen effektivitet og reduserer antallet grensesnitt, noe som igjen reduserer den totale risikoen ved prosjektet.
NKT har omfattende erfaring med prosjekter i Norge og er for tiden i ferd med å gjennomføre ordrer på kabelanlegg som fører strøm fra land til olje- og gassplattformene Johan Sverdrup og Martin Linge i Nordsjøen. NKT har tidligere levert kabelanlegg også til plattformene Goliat, Gjøa og Troll A.  
Verdien av ordren til Mjøsprosjektet ligger under NKTs vanlige offentliggjøringsterskel og påvirker ikke selskapets finansielle utsikter for 2018.

Pelle Fischer-Nielsen

External Communications Officer
Pelle Fischer Nielsen

NKT Nyhetsbrev

Registrer deg nå for vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert.

Følg oss

Rettferdig, bærekraftig - og ansvarlig
  • Image of europacable logo
  • Image of ecovadis logo
  • Image of Endorser Logo
  • The Copper Mark
Loading...