Kontakt
Finn riktige NKT-kontakter for din region her.

NKT Victoria tildelt prisen for Årets Skip 2017

30. mai 2017

Kabelleggerfartøyet NKT Victoria har blitt tildelt Årets Skip 2017-prisen i Norge. Under en seremoni på NorShipping-utstillingen i Lillestrøm, Norge, presenterte Norges arbeids- og sosialminister Anniken Haugli prisen i nærvær av HKH Kronprins Haakon.

NKT Victoria cable pull in
Prisen ble utdelt til skipets eier og administrerende direktør i NKT, Michael Lyng, skipsbygger Klevens konsernsjef Ståle Rasmussen, designfirma Salt Ship Designs konsernsjef Arne Stenersen og kaptein på skipet, Svein Ole Sæter.
Juryen har verdsatt NKT Victoria's ekstreme kapasiteter og innovasjoner – som gjør det til et verdensledende kabelleggerskip. Skipet representerer den høyeste kompetansen innenfor norsk skipsdesign og skipsbygging, ifølge juryen.
"Jeg er stolt over at NKT Victoria er tildelt prisen for Årets Skip. NKT Victoria er ikke bare enestående innenfor dette bestemte området innen skipsindustrien, men også innenfor kabelindustrien. Med dette fartøyet er vi nå i stand til å tilby kundene våre komplette kabelløsninger – fra design og produksjon, til installasjon og service – som en av svært få kabelleverandørene i verden ", sier Michael Lyng, konsernsjef i NKT.
"Som stolte skipsbyggere er det en flott anerkjennelse at NKT Victoria har blitt utnevnt til Årets Skip. Dette prosjektet er et godt eksempel på styrken til norsk skipsdesign og skipsbygging i en sterk internasjonal konkurranse. Et nært samarbeid mellom NKT, Salt Ship Design og Kleven har resultert i et fartøy som er framtidsrettet, konkurransedyktig og svært innovativt,” sier Ståle Rasmussen, administrerende direktør i Kleven.
"Byggingen av NKT Victoria, et av verdens mest avanserte og drivstoffeffektive kabelleggerskip, har vært en krevende førstegangsutfordring, men vi er vant til å håndtere pionervirksomhet og nye utfordringer på Kleven. Slik overlever du i denne virksomheten – ved å ha dyktige og erfarne medarbeidere som tar på seg alle de utfordringene du gir dem,” sier Rasmussen.
"Vi er beæret over at NKT Victoria blir tildelt prisen, og våre skipsdesignere har virkelig satt pris på det gode samarbeidet som ligger bak det vellykkede fartøyet. Samarbeidet med NKT og Kleven – både en global og ledende pioner innen kabelindustrien og en førsteklasses skipsbygger – har resultert i et fartøy med imponerende operative funksjoner. Godt samarbeid fører til gode resultater,” sier Arne Stenersen, administrerende direktør i Salt Ship Design.

Om prisen 

Årets prestisjefylte pris er tildelt av det store, nordiske shippingmagasinet Skipsrevyen. Kandidatene til prisen er nominert av bladets lesere, men det endelige valget er gjort av en jury bestående av konsernsjef i Norsk Rederiforening, Sturla Henriksen, direktør for sjøfartssektoren i Norsk Industri, Lars Gørvell-Dahll, og redaktør av Skipsrevyen, Mr. Asle B. Strønen. www.shipoftheyear.com

Om NKT Victoria 

NKT Victoria er et av verdens mest avanserte skip, og den innovative designen er resultatet av omfattende erfaring innenfor offshore installasjonsvirksomhet. Fartøyet er i stand til samtidig å utføre dobbel høyspennings DC installasjon, fiberoptisk kabellegging og dybhavs høyspennings AC-installasjon ved hjelp av et høykapasitets strammesystem. Disse, og flere banebrytende funksjoner, bidrar til høyere effektivitet og bedre presisjon ved installasjon og service – samtidig som det gir optimal sikkerhet for både mannskap og kabler.
Lengde: 140 m Bredde: 29.6 m Dybde: 7.2 m Innkvartering: 100 personer Dekkeområde: 1600 m2

Om NKT

NKT har vært banebrytende innenfor kabelindustrien siden 1891, og vi er fortsatt proaktivt med på å møte verdens stadig voksende behov for kraft. Vi oppnår dette med vår kompetanse innenfor energitransport og kostnadseffektiv produksjon på høyeste teknologiske nivå – og med miljøvennlige løsninger i fokus. Vi har en "glokal" tankegang som verdsetter pålitelige partnerskap, og vi tror fast på at vi ved å samarbeide kan forme fremtiden. NKT er en global og anerkjent leverandør av nøkkelferdige AC/DC-kabelløsninger med hovedkontorer i Danmark og Tyskland. Vi sysselsetter ca 3400 personer, og realiserte en inntekt på 2016 euro på 1 milliard euro. NKT eies av NKT A/S, notert på Nasdaq Copenhagen. www.nkt.com

Om Salt Ship Design

Salt Ship Design located on Stord, Norway, is an independent ship design company designing Offshore and Special vessels for clients globally. At Salt Ship Design, we have a strong drive for optimising ship performance. Our pride and recognition is linked to successful sailing vessels.
Our team of Naval Architects and Marine Engineers combine experience and knowledge with enthusiasm, creativity and dedication to develop and deliver the design and documentation needed to build a vessel. Salt Ship Design employ approx. 75 people. www.saltship.com

Om Kleven 

Kleven er Norges største skipsbyggergruppe, og spesialiserer seg på å bygge og utstyre store og teknologisk avanserte fartøyer til internasjonale kunder. Nylige leveranser inkluderer skip for offshorevirksomheter, store yachter, fiskebåter og fartøy for undervannsboring. Kleven har flyttet en stor del av byggeprosessen hjem til Norge, og har som mål å levere de mest lønnsomme og effektive løsningene til verdens mest krevende rederier. Konsernet har to verft: Kleven Verft AS i Ulsteinvik og Myklebust Verft AS i Gursken i Sande. Kleven er en familieeid bedrift, og har ca. 750 ansatte. www.kleven.no

NKT Nyhetsbrev

Registrer deg nå for vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert.

Følg oss

Rettferdig, bærekraftig - og ansvarlig
  • Image of europacable logo
  • Image of ecovadis logo
  • Image of Endorser Logo
  • 01_Copper Mark_logo_RGB_Primary.png
Loading...