Kontakt
Finn riktige NKT-kontakter for din region her.
Denne siden ble oversatt automatisk, originalinnhold finnes på www.nkt.com

Styret utnevner Claes Westerlind til ny administrerende direktør i NKT

9. mai 2023

NKTs styre har utnevnt Claes Westerlind til konsernsjef i NKT fra og med i dag. Claes har lang erfaring fra kraftkabelindustrien og inngående kunnskap om NKTs høyspentvirksomhet, markeder og teknologi. Utnevnelsen vil styrke NKTs gjennomføring av ReNew BOOST samt gjennomføringen av de nylig annonserte utvidelsene i Karlskrona, Sverige.

Claes_Westerlind_NKT_(1).jpg
Claes Westerlind (41, svensk statsborger) begynte i NKT i 2017 da NKT kjøpte ABB HV Cables i Sverige, og siden 2019 har Claes hatt stillingen som Executive Vice President, Solutions Karlskrona, og vært medlem av det globale lederteamet i NKT. Sammen med det sterke og erfarne teamet har han bidratt til å sikre den rekordhøye ordrereserven i høyspentvirksomheten, samt ledet investerings- og ekspansjonsprogrammene i Karlskrona som ble lansert i 2020. 
Styrets leder, Jens Due Olsen, sier:
- Styret er glade for å kunngjøre Claes Westerlind som ny administrerende direktør. Siden 2019 har Claes vært konserndirektør for vår høyspentvirksomhet i Karlskrona, Sverige, som bidrar til en betydelig del av selskapets forbedrede resultater. Han har vært en sentral leder med fokus på å bygge høytytende team, demonstrere strategisk skarpsyn, evne til å gjennomføre komplekse ekspansjonsplaner og levere langsiktig aksjonærverdi gjennom kundeorienterte og innovative løsninger. Med utnevnelsen av Claes som ny konsernsjef i NKT har vi funnet den rette profilen for å styrke kraftkabelvirksomheten vår ytterligere og fortsette å posisjonere oss for å dra nytte av den grønne overgangen og elektrifiseringen av samfunnet.
President og CEO, Claes Westerlind sier:
- Jeg er glad for tilliten fra styret som gir meg muligheten til å lede de neste fasene av vår strategiske reise. Jeg brenner for kraftkabelbransjen, og det er et privilegium for meg å lede et selskap med så lange tradisjoner og et enormt potensial gitt de sterke markedsutsiktene for kraftkabelløsninger. Jeg ser frem til å fortsette fokuset på vekst, innovasjon og bærekraft sammen med det globale lederteamet og alle NKT-kollegene rundt om i verden.
Før han begynte i NKT, jobbet Claes i ulike tekniske-, salgs- og lederstillinger i ABB (i dag Hitachi Energy) fra 2006-2017, både i forretningsenhetene for kraftkabler og høyspent DC-omformere.
Claes Westerlind erstatter Alexander Kara som har besluttet å forlate selskapet av personlige årsaker. 
Styrets leder, Jens Due Olsen, sier:
- Jeg vil gjerne takke Alexander for hans engasjement for NKT siden han begynte i selskapet i 2019. Han har med suksess ledet transformasjonen av kabelvirksomheten siden 2019, noe som har løftet de økonomiske resultatene. Selskapet er nå i en sterk posisjon til å vokse i takt med det grønne skiftet og elektrifiseringen av samfunnet.

Louise Westh Naldal

VP Group Communications
Image Louise Naldal

NKT Nyhetsbrev

Registrer deg nå for vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert.

Følg oss

Rettferdig, bærekraftig - og ansvarlig
  • Image of europacable logo
  • Image of ecovadis logo
  • Image of Endorser Logo
  • The Copper Mark
Loading...