Tjenester

Go Green Score

I dag er bærekraft og miljøvern viktige kriterier innen energiforsyning. Dette gjelder ikke bare for energiproduksjon, men også for energiforsyningen via nettet.
NKT Go Green Score er en unik tilnærming som gjør det mulig for kunder objektivt å vurdere og sammenligne bærekraften i høyspentkabelprosjekter. I tillegg måler Go Green også de totale kostnadene ved et prosjekt. Dermed kan vi tilby et vesentlig og viktig verktøy for evaluering av kabelløsninger – for å skape merverdi for våre kunder.

Hvordan virker Go Green?

For å si det enkelt; Go Green Score samler et bredt utvalg av forskjellige parametere i en enkelt numerisk oppsummering, som muliggjør rask sammenligning av kabelløsninger.

Parametrene inkluderer for eksempel CO 2 -utslipp, bidrag til sur nedbør og smog, vannforbruk, arealbruk, samt trafikkstans og elektromagnetiske felt.
Parametrene blir vurdert gjennom hele levetiden til kabelsystemet, ved hjelp av en livscyklusanalyse (LCA).

I tillegg til bruk av Go Green Score legger vi også til et helhetlig syn på kostnader. Vi vurderer totalkostnaden for et prosjekt – gjennom hele livssyklusen – ved å vise den totale kostnaden for et eierskap (TCO).

Hvor objektiv er Go Green Score?

 

Metoden som benyttes til å beregne Go Green Score er sertifisert av DEKRA. Med over 35 000 ansatte – i skrivende stund – er DEKRA det største tekniske firmaet for inspeksjon i Tyskland. Det anses som en av verdens ledende tekniske kontrollmyndigheter. Dermed er vi sikret nøyaktige og objektive målinger, basert på nøytrale og selvstendige modeller du kan stole på.

Hvordan skaper vi verdi?

Hvert prosjekt er unikt. Likevel er løftet vi gir til våre kunder alltid det samme: Go Green er en fremragende, intelligent og bærekraftig løsning som er skreddersydd for å møte dine spesifikke behov.

En Go Green-løsning fra NKT gjør det mulig for deg å bruke ressursene så effektivt som mulig, samtidig som du unngår unødig belastning av miljøet, budsjettet og bedriften din. Dette oppnås ikke bare ved å redusere både CO2- utslipp og elektromagnetiske utslipp i størst mulig grad, men også ved å optimalisere risikostyring, samt redusere utgravning og omfanget av ulemper for omgivelsene ved installasjonsarbeid.

Totalkostnaden ved en Go Green-løsning er også betydelig mindre enn ved en konvensjonell løsning. I tillegg til å sikre at prosjektet blir en suksess, er denne kombinasjonen av økonomiske og økologiske fordeler helt overlegen.

Finn kontaktperson nær deg