Kontakt
Finn riktige NKT-kontakter for din region her.
Recycling plant

Kretsløp

Reisen mot null avfall

Gir strømkabelavfall et nytt liv

NKTs resirkuleringsprosess spiller en viktig rolle i vår ambisjon om å begrense vårt miljøavtrykk, og i årenes løp har vi stadig redusert avfallsmengden til deponi og oppnådd betydelige resultater på veien mot å eliminere deponering. I hele organisasjonen jobber vi med å redusere mengden avfall som går til deponi.  Effektiv materialutnyttelse har vært et langsiktig fokus, noe som muliggjør en høy utnyttelsesgrad.
Avfallsstrategien definerer tre viktige hovedprinsipper:
  1. Fremme sirkulæritet når det gjelder materialer og materialutnyttelse.
  2. Ingen kompromisser når det gjelder deponering og forbrenning av avfall.
  3. Integrere de 5 R-ene (avfall, reduksjon, gjenbruk, resirkulering, gjenbruk, gjenvinning, gjenbruk, gjenbruk) i avfallshåndteringen i NKT.
Se mer informasjon om avfalls- og kretsløpsprogrammene våre i bærekraftrapporten.
Image of city energy

Økodesign og innovasjon

Behovet for ny teknologi er avgjørende for en lavkarbonfremtid, ettersom de globale strømnettene stadig utvides som følge av megatrender som urbanisering, desentralisering og en økende etterspørsel etter strøm fra fornybare energikilder.
Som teknologileder i kabelbransjen utvikler vi kontinuerlig ny teknologi for å muliggjøre en mer effektiv, pålitelig og bærekraftig overføring av elektrisitet basert på miljøvennlige materialer.  

Utvikling av materialer

Miljøpåvirkning og karbonavtrykk er viktige faktorer når vi utvikler nye produkter og løsninger. Et viktig fokus i denne utviklingen er å designe bærekraftige produksjonsprosesser, effektiv materialutnyttelse, lang produktlevetid og mulighet for demontering og resirkulering.
Vi forsker, utvikler og tester kontinuerlig nye materialer med fokus på å minimere miljøpåvirkningen fra våre produkter og løsninger. I 2020 innførte vi mekanisk resirkulering av tverrbundet polyetylen (XLPE) som det første selskapet i kabelbransjen. De resirkulerte materialene fra produksjonen får nytt liv i nye bruksområder og produkter som blomsterpotter, kabeltromler og byggematerialer.

INNOVASJON

Supraledende teknologi

Supraledende strømkabler har et enormt potensial for å støtte det grønne skiftet
Les pressemeldingen
Superconductor superlink

NKT Nyhetsbrev

Registrer deg nå for vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert.

Følg oss

Rettferdig, bærekraftig - og ansvarlig
  • Image of europacable logo
  • Image of ecovadis logo
  • Image of Endorser Logo
  • The Copper Mark
Loading...